σεμινάρια NLP

nlp

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ NLP

Είναι ένα σύνολο τεχνικών και μια μεθοδολογία που μας βοηθάει:

  • να αποκτήσουμε πληρέστερη πρόσβαση στο μυαλό μας, να δούμε πώς ακριβώς σκεφτόμαστε, να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς γίνεται μέσα μας και ακόμη
  • να εντοπίσουμε πώς σκέφτονται και λειτουργούν οι άλλοι.

Αναρωτιόμαστε πολλές φορές «πώς κάνει κάποιος αυτό που κάνει;», «πώς σκέφτεται;», «πώς επεξεργάζεται τις εμπειρίες του», «πώς επικοινωνεί;», «πώς αποφασίζει», «πώς φέρνει τα αποτελέσματα που θέλει».

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που κάνουν ορισμένοι άνθρωποι και επιτυγχάνουν τα αποτελέσματα που θέλουν; Ποιο είναι το μυστικό τους; Και γιατί κάποιοι άλλοι, που νομίζουν ότι κάνουν τα ίδια πράγματα, δεν τα καταφέρνουν ή δεν είναι εξίσου αποτελεσματικοί;

Αυτή την ερώτηση έκαναν οι δημιουργοί του NLP, Dr. Richard Bandler – μαθηματικός και Dr. John Grinder – γλωσσολόγος, καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Santa Cruz της California. Ήταν περίεργοι να δουν και να ψάξουν πως λειτουργεί το μυαλό ενός ανθρώπου όταν ενεργεί με τον τρόπο που ενεργεί.

Neuro (Νεύρο) – αναφέρεται, γενικά, στο νευρικό σύστημα ως σύστημα που λαμβάνει, μεταφέρει και επεξεργάζεται μηνύματα και εμπειρίες από το εξωτερικό περιβάλλον δια μέσου των αισθήσεών μας.

Linguistic (Γλωσσικός) – αναφέρεται στη μεγάλη σημασία και τη χρησιμότητα της γλώσσας, με την ευρεία έννοιά της, ως εργαλείο έκφρασης των εμπειριών, δηλαδή πώς δίνουμε νόημα στις εμπειρίες μας. Η “γλώσσα“ που χρησιμοποιούμε εδράζεται στις προσωπικές μας εμπειρίες και καλύπτει τόσο την “ψηφιακή”, δηλαδή προφορική γλώσσα (λέξεις), όσο και την “αναλογική” γλώσσα, δηλαδή τη γλώσσα των κινήσεων και εκφράσεων, αυτό που ονομάζουμε στο NLP “φυσιολογία”.

Programming (Προγραμματισμός) – αναφέρεται στα προγράμματα του νου, με τον τρόπο που αυτά δημιουργούνται και προκύπτουν από την αλληλεπίδραση των δύο προηγουμένων στοιχείων, καθώς επίσης και στην αξιοποίηση των λειτουργικών αυτών προγραμμάτων που- κυρίως ασυνείδητα πλέον- επηρεάζουν και διαμορφώνουν τη συμπεριφορά μας για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου σκοπού.

Επιλέξτε ποια σεμινάρια θέλετε να παρακολουθήσετε.

Ονοματεπώνυμο *

Ημ/νία γέννησης *

Τηλέφωνο *

E-mail *

Διεύθυνση

Οδός *

Αριθμός *

Πόλη *

Χώρα *

Σημείωση

Παρακαλώ συμπληρώστε τους χαρακτήρες/αριθμούς που βλέπετε
captcha

Testimonials

Kiya, θέλω να σε ευχαριστήσω για την υπέροχη εμπειρία που μας χάρισες στο δυήμερο σεμινάριο του ΡΕΙΚΙ 1ου βαθμού. Πέρα από το ρεικι αυτο καθ’αυτό ήταν μιά βιοματική εμπειρία ανοιγματος καρδιάς μοιράσματος αγάπης, σοφίας, διαφάνειας, στάσης ζωής. — Σε ευχαριστώ απο τα βάθη της καρδιάς μου. Ευάγγελος