σεμινάρια ρέικι

small-reiki
240_f_99063325_ug6yoniheygv8uvfaobtxmvney2ltipo

Reiki – 1ος βαθμός

Ο 1ος βαθμός είναι η αρχική εκπαίδευση Reiki που δίνεται σε ένα αυτοτελές διήμερο σεμινάριο και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να συντονιστούν στην ενέργεια Reiki και να μάθουν να την εφαρμόζουν με σκοπό την βελτίωση της ζωής τους με περισσότερη υγεία και ευτυχία.

Στην εκπαίδευση Usui Reiki 1oυ βαθμού, οι συμμετέχοντες θα πάρουν ατομικά τέσσερεις Συντονισμούς (μυήσεις), ώστε να συντονιστούν με την ενέργεια Reiki, να γίνουν κανάλια του και έτσι να μπορούν να διοχετεύουν την ενέργεια στον εαυτό τους και σε τρίτους.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης παρέχονται:

Εκπαιδευτικό Εγχειρίδιο Reiki 1ου βαθμού
CDs με Μουσική για Συνεδρία Reiki
Πιστοποιητικό Usui Reiki 1ου βαθμού
Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι δύο ημέρες (~18 ώρες).

Υπεύθυνη σεμιναρίου:
Karolina Antar-Kiya Arkali

Στοιχεία επικοινωνίας

Τραλλέων 12, Νέα Σμύρνη – Αθήνα
Τηλέφωνο: (+30) 6947448267
antarkiya@gmail.com

Reiki – 2ος βαθμός

Αυτή η εκπαίδευση απευθύνεται σε όσους έχουν πάρει εκπαίδευση Usui Reiki 1ου βαθμού και επιθυμούν να μάθουν πιο εξειδικευμένες χρήσεις της ενέργειας Ρέικι για περισσότερα και ταχύτερα αποτελέσματα στην υγεία τους και την αυτοβελτίωση τους.

Στην εκπαίδευση Usui Reiki 2ου βαθμού, οι συμμετέχοντες θα πάρουν ένα συντονισμό και θα διδαχθούν, τη σημασία αλλά και τεχνικές χρήσεις των συμβόλων Reiki, θεραπεία απο απόσταση, ενεργειακό καθαρισμό χώρων.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης παρέχονται:

 • Εκπαιδευτικο Εγχειρίδιο Usui Reiki  2ου βαθμού
 • Πιστοποιητικό Usui Reiki 2ου βαθμού

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι δύο ημέρες (~18 ώρες).

Τα σεμινάρια Reiki πραγματοποιούνται στην Αθήνα (Νέα Σμύρνη), ανα τακτά χρονικά διαστήματα. Είναι ολιγομελή -μέχρι έξι άτομα- ώστε να είναι πιο ομαλή η διεξαγωγή τους και να υπάρχει αρκετός χρόνος για όλους για συζήτηση και εξάσκηση.

Το Reiki είναι ένα μαγικό μονοπάτι που ανοίγει άπειρες διαδρομές θεραπείας, αυτοθεραπείας και αυτογνωσίας.

Όπως και η ίδια η αυτογνωσία, δεν έχει αρχή και τέλος. Είναι ευεργεσία και ικανοποίηση προσφοράς στον εαυτό σου, αλλά και στον συνάνθρωπο.

Είναι αγνό, κατάλευκο φως, που λούζει τα συσσωρευμένα μπλοκαρίσματα του νου, της ψυχής, του πνεύματος και τελικά και του ίδιου του σώματος.

Είναι αγνή πρόθεση, αλλά και σκοπός. Μα πάνω απ’ όλα το Reiki είναι Αγάπη…

Το Reiki είναι μια πάρα πολύ παλιά θεραπευτική μέθοδος που ήρθε και πάλι στο φως κατά τον 19ο αιώνα στην Ιαπωνία από τον Dr. Mikao Usui, έναν χριστιανό μοναχό. Αναφορές στην παράδοση του Reiki συναντάμε και στις παλιές σανσκριτικές σούτρας πριν από 2.500 χρόνια.

Το Reiki είναι μια γιαπωνέζικη λέξη που σημαίνει συμπαντική ζωτική ενέργεια.

 • Rei σημαίνει συμπαντική ζωτική ενέργεια
 • Ki είναι το μέρος εκείνο του Rei που κυλάει μέσα απ’ όλα τα ζωντανά πλάσματα και εδώ ανήκει και η ανθρώπινη ζωτική ενέργεια

Το Ki είναι γνωστό στους χριστιανούς σαν φως, στους Κινέζους σαν chi, στους ινδουιστές σαν prana, στους Kahunas σαν mana, ενώ ονομάζεται επίσης και βιόπλασμα, βιοενέργεια ή κοσμική ενέργεια.

Ο χώρος που μας περιβάλλει -το Σύμπαν- είναι γεμάτος από την άπειρη και ανεξάντλητη αυτή ενέργεια. Είναι η ίδια ενεργειακή πηγή, η πρωταρχική συμπαντική δημιουργική δύναμη που μας δίνει ζωή.

Η φυσική αυτή θεραπευτική ενέργεια ρέει με μεγάλη πυκνότητα και ένταση μέσα από τα χέρια του ανθρώπου που γίνεται κανάλι της.

Ο συντονισμός γίνεται στις λεγόμενες μυήσεις, οπου ο δάσκαλος του Reiki, αναλμβάνει να συντονίσει τον μαθητή με την Πηγή της συμπαντικής ενέργιεας και ν’ ανοίξει τα ενεργειακά κανάλια του για τη ροή της.

Η μύηση είναι ο βασικός τρόπος μετάδοσης της φυσικής μεθόδου θεραπείας Usui. Για την εκμάθηση του Reiki δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις, ενώ ο καθένας μας, ακόμα και ένα παιδί, μπορεί να το «μάθει» πολύ εύκολα.

Το  Reiki είναι η παγκόσμια θεϊκή δύναμη και γι’ αυτό τον λόγο έχουν δικαίωμα να τη γνωρίσουν όλοι όσοι είναι πρόθυμοι να δεχτούν το δώρο των «θεραπευτικών χεριών».

Στο Usui σύστημα του Reiki, η θεραπευτική ενέργεια διαβιβάζεται με τα χέρια. Αυτό συμβαίνει αυθόρμητα, χωρίς να χρειάζεται να συγκεντρώσουμε το νου μας στο σώμα του ανθρώπου που το δέχεται ή σε κάποιο άλλο πλάσμα.

Η ένταση της διαβιβαζόμενης ενέργειας εξαρτάται από τις ανάγκες του δέκτη. Το  Reiki διαβιβάζεται και μέσα από υλικά, όπως ενδύματα, γύψινους επιδέσμους, νάρθηκες, μέταλλα και άλλα. Ο θεραπευτής γίνεται το κανάλι μέσα από το οποίο διοχετεύεται η συμπαντική ζωτική ενέργεια. Δεν χάνει τίποτα από την προσωπική του δύναμη, αντιθέτως και ο ίδιος τονώνεται και εμπλουτίζεται ενεργειακά.

Δίνοντας Reiki είμαστε τελικά κάτι παραπάνω από κανάλι, είμαστε  Reiki, είμαστε η ίδια η συμπαντική ζωτική ενέργεια –είναι ο Θεός μέσα μας, που φέρνει σε πέρας αυτό το μεγάλο έργο.

Με το  Reiki αφυπνίζονται οι αυτοθεραπευτικές δυνάμεις, γιατί ο ίδιος ο άνθρωπος θεραπεύει τον εαυτό του.

Ο Reiki-δέκτης και ο Reiki-δότης βιώνουν ταυτόχρονα την αυτοθεραπεία όση ώρα κυκλοφορεί το  Reiki. Κανάλι του μπορεί να γίνει ο καθένας που διακατέχεται από την επιθυμία να θεραπεύσει και να θεραπευτεί.

Το Reiki δεν σχετίζεται με τα θρησκευτικά δόγματα και δεν έρχεται σε σύγκρουση με τις οποιεσδήποτε θρησκευτικές πρακτικές ή μεθόδους διαλογισμού ή μυήσεις, αντιθέτως τις εμπλουτίζει και ενισχύει την παγκόσμια απήχησή τους.

Το Reiki φέρνει ισορροπία ανάμεσα στο σώμα και το συναίσθημα και οι επιδράσεις του φτάνουν σ’ όλα τα επίπεδα: σωματικό, πνευματικό, συναισθηματικό και ψυχικό.

Ενισχύει την αυτοθεραπεία, δυναμώνει το σώμα και το πνεύμα, χαλαρώνει και καθαρίζει το σώμα από τα δηλητήρια και γενικά επαναφέρει την ισορροπία ανάμεσα στα ενεργειακά κέντρα του σώματος (τσάκρας) και την αρμονία στην ανθρώπινη ύπαρξη, ρέοντας σε απεριόριστες ποσότητες.

Θα σε αναπτύξει πνευματικά, θα σε μεταμορφώσει και θα σου χαρίσει πνευματική ευλογία.

Τι μπορεί να θεραπεύσει το Reiki;

Κατ’ αρχήν, το Reiki επιφέρει χαλάρωση και γαλήνη. Αποτοξινώνει το σώμα και ενισχύει όλες τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού. Γεμίζει το σώμα με ζωτικότητα και καθαρή ενέργεια. Καθαρίζει τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα και φέρνει χαρά και φωτεινότητα. Λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα: στο φυσικό, στο συναισθηματικό, στο νοητικό και στο πνευματικό και πηγαίνει μόνο του εκεί που το έχουμε ανάγκη.

Το Reiki είναι πολύ αποτελεσματικό σε μικροπροβλήματα και εκεί που υπάρχει πόνος. Το Reiki συχνά ελαττώνει ή εξαφανίζει τον πόνο. Πονοκέφαλοι και ημικρανίες, πονόκοιλοι, προβλήματα και πόνοι στον αυχένα, στα γόνατα, στην πλάτη και τη μέση, αντιδρούν πολύ καλά στο άγγιγμα του Reiki. Επίσης καταπολεμά το κρύωμα και όλα τα συμπτώματά του και πολλές άλλες συχνές ασθένειες.

Σε μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα, όπως καρδιοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας, διαβήτη και καρκίνο, το Reiki είναι ορισμένες φορές αναζωογονητικό, ενδυναμωτικό και ανακουφιστικό σε συνδυασμό πάντοτε με τις συμβατικές ιατρικές μεθόδους. Μειώνει της παρενέργειες της συμβατικής ιατρικής (π.χ. των φαρμάκων, της χημειοθεραπείας και των ακτινοβολιών) και ενισχύει όλα τα θετικά τους αποτελέσματα. Είναι ακόμα πολύ βοηθητικό και υποστηρικτικό σε κάθε είδους ψυχοθεραπεία και ψυχανάλυση. Ένας αυξανόμενος αριθμός γιατρών και ψυχολόγων μαθαίνουν Reiki και το συνδυάζουν με τις δικές τους μεθόδους για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!

Αν και ο πρακτικός του Reiki δεν μπορεί ποτέ να εγγυηθεί κάποιο αποτέλεσμα και δεν υπόσχεται ποτέ θεραπεία, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν πως το Reiki έχει θεραπεύσει πάρα πολλές ασθένειες και έχει απαλύνει ή επιλύσει κάθε προσωπικό πρόβλημα, μικρό και μεγάλο. Σήμερα, γίνονται αρκετές έρευνες για τα αποτελέσματα του Reiki σε όλων των ειδών τις ασθένειες και τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά!

Το Reiki είναι η χάρη του Θεού, ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας.

Ο ιδρυτής του Reiki είναι ο Dr.  Micao Usui (Δρ.Μικάο Ουσούι) και έζησε προς τα τέλη του 19ου αιώνα.

Ήταν πρόεδρος ενός μικρού χριστιανικού πανεπιστημίου, το Ντοσίσα στο Κιότο της Ιαπωνίας, ενώ ήταν και χριστιανός ιερέας.

Σε μια κυριακάτικη λειτουργία, ένας φοιτητής τον ρώτησε εάν δεχόταν τα περιεχόμενα της Βίβλου στην κυριολεξία τους. “Στη Βίβλο λέει ότι ο Χριστός θεράπευε τους αρρώστους και πως περπατούσε πάνω στο νερό. Το δέχεστε αυτό όπως είναι γραμμένο, το έχετε δει ποτέ αυτό να συμβαίνει;”

Ο Dr. Usui απάντησε ότι το δεχόταν, αλλά πως όχι, δεν είχε δει ποτέ μια θεραπεία ή βάδισμα πάνω στο νερό.

Ο φοιτητής συνέχισε και είπε: “Για μας που μόλις τώρα αρχίζουμε την ενήλικη ζωή μας και που έχουμε πολλά ερωτήματα, μας χρειάζεται να πεισθούμε με τα ίδια μας τα μάτια.”

Ένας σπόρος είχε φυτευτεί. Την επόμενη ημέρα ο Dr. Usui παραιτήθηκε από τη θέση τού προέδρου του πανεπιστημίου Ντοσίσα και ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πήρε διδακτορικό στις ιερές γραφές, προσπαθώντας ν’ ανακαλύψει το μυστικό τού πώς ο Ιησούς και οι μαθητές του θεράπευαν τους αρρώστους.

Τελικά, βρήκε αυτό που έψαχνε μετά από επτά χρόνια. Στις διδασκαλίες του Βούδα σε μία παλιά σανσκριτική γραφή που είχε γραφτεί από το χέρι κάποιου άγνωστου μαθητή του Βούδα, Dr. Usui  βρήκε τον τύπο, τα σύμβολα, την περιγραφή τού πώς θεράπευε ο Βούδας.

Είχε ανακαλύψει το γνωστικό υπόβαθρο, αλλά του έλειπε η δύναμη τού θεραπεύειν. Έτσι αποφάσισε να αποτραβηχτεί στο ιερό όρος Κουράμα.

Μετά από 21 μέρες νηστείας, διαλογισμού και προσευχής σε μια κατάσταση ανώτερης συνειδητότητας, αντελήφθη το κλειδί στη θεραπεία του Βούδα και του Ιησού.

Τα σύμβολα μπήκαν στη μνήμη του για πάντα και έτσι γεννήθηκε το Σύστημα Φυσικής Θεραπείας Ουσούι (Usui).

Τα επόμενα επτά χρόνια ο Dr. Usui δούλεψε σε μια κατασκήνωση ζητιάνων στην Ιαπωνία, θεραπεύοντας τους αρρώστους. Εκείνους που ήταν νέοι και ικανοί τους έστελνε μακριά να βρουν δουλειά.

Μετά από αυτά τα επτά χρόνια, άρχισε να βλέπει εκείνους που είχε βοηθήσει να επιστρέφουν στην κατασκήνωση των ζητιάνων, στην ίδια κατάσταση που τους είχε βρει.

Τότε αντιλήφθηκε ότι είχε θεραπεύσει το φυσικό σώμα των συμπτωμάτων, αλλά δεν είχε διδάξει την εκτίμηση για τη ζωή ή έναν νέο τρόπο ζωής.

Αυτή η διαπίστωση τον ώθησε να συντάξει τους κανόνες του  Reiki για τη ζωή, για να θεραπεύει όχι μόνο το φυσικό σώμα, αλλά και την ψυχή, το νοητικό σώμα τους.

Οι αρχές του Reiki

 • Μόνο για σήμερα…
  θα ζήσω τη στάση της ευγνωμοσύνης
 • Μόνο για σήμερα…
  δεν θα ανησυχήσω
 • Μόνο για σήμερα…
  δεν θα θυμώσω
 • Μόνο για σήμερα…
  θα κάνω τη δουλειά μου με ειλικρίνεια
 • Μόνο για σήμερα…
  θα δείξω αγάπη και σεβασμό για κάθε ζωντανό πλάσμα

reiki

 Το Reiki (Ρέϊκι) δεν διδάσκεται, αλλά περνάει από δάσκαλο σε μαθητή μέσω των ενεργειακών συντονισμών.

Το άτομο δεν μπορεί να μάθει Reiki από ένα βιβλίο!

Πρέπει να παρακολουθήσει κάποιο σεμινάριο με έναν δάσκαλο του Reiki, ο οποίος με τη σειρά του θα έχει μάθει Ρέικι από έναν άλλο δάσκαλο και αυτός από έναν άλλον, κοκ, ως τον Μικάο Ουσούι (Mikao Usui), τον πρώτο Δάσκαλο του συστήματος Reiki. Υπάρχει δηλαδή μια μυητική γραμμή διδασκαλίας.

Κατά το συντονισμό, ο δάσκαλος συντονίζει το μαθητή με την ενέργεια του Reiki, ανοίγει τα κανάλια του ώστε η ενέργεια να κατέβει από το κεφάλι στην καρδιά και από εκεί να περάσει μέσα από τα χέρια του και να βγει από τις παλάμες. Για πολλά άτομα ο συντονισμός είναι συγκλονιστικός και ιερός, μια ιδιαίτερα συγκινητική διαδικασία. Μερικά άτομα έχουν πνευματικές εμπειρίες κατά τη διάρκειά του, πιθανόν για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Μετά το συντονισμό η ενέργεια τρέχει από τις παλάμες του ατόμου! Μπορεί να το νιώσει σαν έντονη ζέστη, μυρμήγκιασμα ή απλώς σαν ροή. Μπορεί πλέον να κάνει Reiki! Η έμφυτη ικανότητα να δίνει ενέργεια με τα χέρια έχει πλέον αφυπνιστεί μέσα του! Μετά το συντονισμό το Ρέικι μένει μαζί του για όλη του τη ζωή καθώς τα κανάλια δεν κλείνουν ποτέ! Ακόμα κι αν δεν εξασκήσει ποτέ το Reiki θα το έχει πάντα μέσα του, στα χέρια του και μπορεί να το εξασκήσει όποτε το επιλέξει.

Με το συντονισμό όλα ανεξαιρέτως τα άτομα ανοίγουν στην ενέργεια του Reiki και είναι ικανά να κάνουν Reiki. Το Reiki είναι μια έμφυτη ικανότητα και αποτελεί γενετήσιο δικαίωμα όλων των ανθρώπων! Οι συντονισμοί απλά ξυπνούν αυτήν την ικανότητα και φέρνουν στη συνειδητότητά μας αυτό το ‘‘ξεχασμένο’’ δικαίωμα.

1ος βαθμός Reiki

Ο 1ος βαθμός είναι η αρχική εκπαίδευση Reiki που δίνεται σε ένα αυτοτελές διήμερο σεμινάριο και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να συντονιστούν στην ενέργεια Reiki και να μάθουν να την εφαρμόζουν με σκοπό την βελτίωση της ζωής τους με περισσότερη υγεία και ευτυχία.

Στην εκπαίδευση Usui Reiki 1oυ βαθμού, οι συμμετέχοντες θα πάρουν ατομικά τέσσερεις Συντονισμούς (μυήσεις), ώστε να συντονιστούν με την ενέργεια Reiki, να γίνουν κανάλια του και έτσι να μπορούν να διοχετεύουν την ενέργεια στον εαυτό τους και σε τρίτους.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης παρέχονται:

 • Εκπαιδευτικό Εγχειρίδιο Usui Reiki 1ου βαθμού
 • CDs με Μουσική για Συνεδρία Reiki
 • Πιστοποιητικό Usui Reiki 1ου βαθμού

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι δύο ημέρες (~18 ώρες).

2ος βαθμός Reiki

Αυτή η εκπαίδευση απευθύνεται σε όσους έχουν πάρει εκπαίδευση Usui Reiki 1ου βαθμού και επιθυμούν να μάθουν πιο εξειδικευμένες χρήσεις της ενέργειας Ρέικι για περισσότερα και ταχύτερα αποτελέσματα στην υγεία τους και την αυτοβελτίωση τους.

Στην εκπαίδευση Usui Reiki 2ου βαθμού, οι συμμετέχοντες θα πάρουν ένα συντονισμό και θα διδαχθούν, τη σημασία αλλά και τεχνικές χρήσεις των συμβόλων Reiki, θεραπεία απο απόσταση, ενεργειακό καθαρισμό χώρων.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης παρέχονται:

 • Εκπαιδευτικο Εγχειρίδιο Usui Reiki  2ου βαθμού
 • Πιστοποιητικό Usui Reiki 2ου βαθμού

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι δύο ημέρες (~18 ώρες).

Τα σεμινάρια Reiki πραγματοποιούνται στην Αθήνα (Νέα Σμύρνη), ανα τακτά χρονικά διαστήματα. Είναι ολιγομελή -μέχρι έξι άτομα- ώστε να είναι πιο ομαλή η διεξαγωγή τους και να υπάρχει αρκετός χρόνος για όλους για συζήτηση και εξάσκηση.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής…

Επιλέξτε ποια σεμινάρια θέλετε να παρακολουθήσετε.

Ονοματεπώνυμο *

Ημ/νία γέννησης *

Τηλέφωνο *

E-mail *

Διεύθυνση

Οδός *

Αριθμός *

Πόλη *

Χώρα *

Σημείωση

Παρακαλώ συμπληρώστε τους χαρακτήρες/αριθμούς που βλέπετε
captcha

Testimonials

Kiya, θέλω να σε ευχαριστήσω για την υπέροχη εμπειρία που μας χάρισες στο δυήμερο σεμινάριο του ΡΕΙΚΙ 1ου βαθμού. Πέρα από το ρεικι αυτο καθ’αυτό ήταν μιά βιοματική εμπειρία ανοιγματος καρδιάς μοιράσματος αγάπης, σοφίας, διαφάνειας, στάσης ζωής. — Σε ευχαριστώ απο τα βάθη της καρδιάς μου. Ευάγγελος